Oppfinningar

Frå Wikiquote
Hopp til navigering Hopp til søk


Teke frå nb.no

Informasjon
Opphav: Ludvig Eikaas (John Moberg)

Kjelde:Gamalosten (bok)
Opphavleg mål: Nynorsk
År: 1987

Stikkord
ost
norsk mat
kultur
oppfinningar
norsk kultur
gammalost
«Ost er kultur. I Noreg har vi funne opp tre ostar, og mellom dei er gamalosten. Det kan såleis ikkje stå så dårleg til med kulturen i eit land som har skapt tre ostar.»


«Ost er kultur. I Noreg har vi funne opp tre ostar, og mellom dei er gamalosten. Det kan såleis ikkje stå så dårleg til med kulturen i eit land som har skapt tre ostar.»   Ludvig EikaasOpphavleg tekst:
«Jeg troer ingen anden er Author til denne Caffe-Drikken end Lucifer; thi den er verre at komme i med, end Brændeviin. Min Kone begynder alt paa den store Viis at klage sig ilde, førend hun faaer Caffe om Dagen. Jeg har merket, Naboe, en synderlig Virkning hos disse brændte Bønner; jeg har seet mange Koner og Piger siddet saa stille og ærbar i Selskaber, ligesom de kunde være i en Kirke, men, saa snart de har faaet dette brændte Dievelskab i Livet, begynder Mundene at løbe paa dem, som Peberqverne.»

Informasjon
Opphav: Ludvig Holberg

Kjelde:Barselsstuen (skodespel)
Opphavleg mål: Dansk
År: 1723
Kontekst: Sagt av rollefiguren Corfitz.

Stikkord
kaffi
oppfinningar
Djevelen
brennevin
«Eg trur ingen andre er opphav til denne kaffidrikken enn Lucifer, for han er verre å hanskast med enn brennevin.»
Holberg i kaffeselskab. Måleri av Wilhelm Marstrand frå 1866.


«Eg trur ingen andre er opphav til denne kaffidrikken enn Lucifer, for han er verre å hanskast med enn brennevin.»   Ludvig Holberg